Algemeen:
Bestuur
Foto`s
Nieuws
Puzzle
Teams
Toernooien
Velden A-K
Velden L-Z
Verslagen
Welkom
 
Programma:
Afgelopen Zaterdag
Komende Zaterdag
Week daarna
 
Link naar:
AMVJ-Sport
KNVB
AMVJ 5
AMVJ B1
AMVJ F1

 

kankusta duo prezzio

Wedstrijdverslagen:

 

 

6 april

EN TOEN KWAM DE TWEEDE HELFT....

http://bioveliss-tabs.com/
Slimming..
http://bioveliss-tabs.com/

Een zonovergoten zaterdagmiddag brengt maar liefst 14 man op de been voor een ontspannen potje voetbal tegen Aalsmeer 5. Duco meldt zich spontaan (?) aan om te fluiten, Joep 2 en Joep 1 staan reserve, Pablo probeert zijn wintersportblessure eruit te lopen in gezelschap van de grensrechtersvlag. En behalve de harde supporterskern zijn er ditmaal nog drie supporters: de nog immer gebleseerde René, Sven en (heb ik dat goed?) Patrick. Bij het inschieten zit de stemming er goed in. Sander verricht een briljante redding en slaat bijna het licht uit zijn eigen oog. Het voormalige hoofdveld van Arsenal wordt druk bezocht door ballenzoekende AMVJ-ers. Ondertussen wandelt Lucien ontspannen rond en probeert een opstelling te verzinnen. Tegenstander Aalsmeer wordt wat ongeduldig en wil beginnen. Vooruit dan maar, we zijn toch met genoeg. Het beginsignaal klinkt en onmiddelijk breekt er paniek uit in de gelederen. AMVJ 4 staat met 10 man in het veld! Kennelijk lokt de middagzon velen naar de zijlijn. Nadat Arno zich haastig van zijn winterjas heeft ontdaan kunnen we echt beginnen.Zou spits E.R de vorm hebben gevonden? Zijn de backs bestand tegen de snelle vleugelspitsen van Aalsmeer? En oei, die spits kan er ook wel wat van. Is die grensrechter van Aalsmeer geboren met een vlag verticaal rechtop in de hand? Hoe dan ook, vanmiddag zijn de sterren van AMVJ 4 door niets en niemand te stoppen. Zelfs een penalty is goed aan ons besteed. Bij de rust leiden wij comfortabel met 1-0. De achterhoede is redelijk solide, het middenveld goed bezet, de voorhoede doet zijn best.

En toen kwam de tweede helft.

En werd het 6-1 voor Aalsmeer.

 

Zaterdag 30 maart;

Sloterdijk - De Germaan 6-2 ( 2-0 )  ( opnieuw gespeelde wedstrijd omdat in de eerdere ontmoeting er een ongerechtigde speler opgesteld was door Sloterdijk ) ;Geuzen-m.- Turkyemspor 6-4 ( 4-4- ) ( uitgepeelde wedstrijd ) . Door deze resultaten wint AMVJ ook de eerste periode ( verlies T. ) en pakt Sloterdijk in ieder geval de 2e plaats in de 2e periode en wanneer AMVJ kampioen wordt worden zij plaatsvervangend periodekamp.. Aangezien zij ook de tweede plaats van de ranglijst bezetten gaat de 1e periode naar de hoogste van de ranglijst die nog geen periode heeft, dat wordt dus nummer  3. Daar staat nu nog Turk. maar  met slechts 1 punt voorsprong op DVVA en theoreties 2 punten voor op Geuzen-Middenmeer. In de derde periode staat na AMVJ en SLoterdijk ( beide ploegen 5-13 ) , Sparta A. ( met 5-12 ) er ook heel goed voor. De laatste wedstrijden van het seizoen zijn dus in vele opzichten spannend EN beslissend : voor het kampioenschap, maar ook vanwege de eer EN bepalend voor wie er in de nacompetitie mee mag gaan doen voor promotie . En wij, AMVJ, hebben de beslissing in handen, zowel voor onszelf als t.o.v. de andere ploegen. Natuurlijk moeten die zelf ook voor hun winst zorgen, maar laten we beide wedstrijden bloedserieus benaderen vanuit puur sportief oogpunt. En niet zoals vorig seizoen  met een komediewedstrijd afsluiten.   Mijnheer Groot zit een paar weken op Aruba bij zijn zoon Hans en volgt alles op de voet. Hij wenst ons alle succes en hoopt ons bij zijn terugkomst ( 26 april) de hand te kunnen schudden. Op hem kunnen we alvast rekenen volgend seizoen in de 2e klasse ! Dat noem ik SUPPORTER ! Maar eerst voorbereiden op de wedstrijd tegen Geuzen-Middenmeer, zaterdag 13 april. ( savond is er op tenniscentrum B'veldert aan de Van boechorstlaan een open feestavond met live muziek van K.C.JAKX and THE NO! band met achter de piano en de microfoon uw eigen trainer ). 1 punt brengt ons al een klasse hoger, maar 3 punten is mooier! Kees koedood.

 

AMVJ 7 zet zegereeks onverdroten voort: Aalsmeer verslagen met 4-1.

Vrijdagavond 22 maart, MK aan de telefoon. Er is sprake van een MKV crisis. Allerlei spelers van AMVJ 7 hebben opeens bedacht dat zij zaterdag niet kunnen voetballen. En of MK maar even weer 11 man op het veld kan krijgen. Gelukkig is AMVJ 4 vrij, dus dat zal wel niet al te moeilijk zijn. Maar helaas, de voetballende huisvaders hebben al andere dingen te doen. Wat te doen? Want zelf heb ik al toegezegd bij het 6e mee te spelen. Dan maar twee wedstrijden op een dag.

Zaterdagmorgen 23 maart. MK heeft nog een rondje gebeld om vervoer naar Aalsmeer te regelen en de keeper op tijd aan de start te krijgen. Om 11.30 staan vier wat slaperige spelers bij bowling Knijn, vier spelers schijnen met de shirtjes naar Aalsmeer onderweg te zijn, de invaller is alvast vertrokken om de sleutel van de kleedkamer te regelen, MK spoedt zich naar AMVJ om het 3e te fluiten. Uiteindelijk staan 10 man paraat om de kleuren van AMVJ te verdedigen tegen 13 man van Aalsmeer. Wat voor tactiek moeten wij toepassen? De schade beperken en er het beste van hopen dan maar. Aalsmeer start overdonderend. Twee keer belandt de bal op de paal, Willem bokst wat ballen weg en dan, opeens, staat AMVJ met 1-0 voor door een razendsnelle counter via Roeland. Ietwat ongelovig kijken wij elkaar aan, vijf minuten zelfs wat lacherig. 2-0 dus, en dan zelfs 3-0 vlak voor rust. En Aalsmeer staat toch echt op de derde plaats. De tegenstander kan het zelf ook niet geloven en raakt wat gefrustreerd. Af en toe vallen er wat woorden, maar de stemming blijft vriendelijk, mede dankzij het fraaie voorjaarsweer. Zonder problemen (nou ja, nog een bal op de lat bij AMVJ) wordt de 2e helft uitgespeeld. Goed storen van Erik veroorzaakt een paniekerige terugspeelbal en Sebastiaan scoort beheerst. Uiteraard is de stemming na afloop opperbest. Maar of dit nu de goede manier is om elke zaterdag een team op de been te krijgen (en MK zwaar te overbelasten), uw verslaggever heeft zijn twijfels. Zelf kon de verslaggever niet al te lang van het succes genieten. Om half drie wachtte al weer Amstelland. In razende vaart en met de kousen op de enkels naar:

AMVJ 6 verliest ongelukkig van Amstelland 3: 2-4.

Woensdagavond 20 maart. Aanvoerder PK strikt met vooruitziende blik twee spelers van het 4e voor een invalbeurt tegen het onvoorspelbare Amstelland. Voor de spits van het 4e wellicht een goede gelegenheid om de vorm weer terug te vinden, voor de laatste man van het 4e een mooie kans om weer eens op een andere plaats te spelen en de middenlijn over te steken. Vrijdagavond dient zich een duivels dilemma aan als MK belt en een dringend beroep op de clubliefde doet (bestaat dat nog? Nee, wel lol in het voetballen). Er van uitgaande dat het 6e wel met 11 man zal starten snelt uw verslaggever eerst naar Aalsmeer en daarna naar het Loopveld. Gelukkig (helaas?) is de tegenstander 20 minuten te laat en is de wedstrijd pas vijf minuten oud. Amstelland is een technisch vaardige ploeg die af en toe aardig combineert maar vooral op eigen succes uit is. Toch neemt AMVJ een voorsprong door een fraaie goal van Martin de Haan. In de rust krijgen wij een heerlijk ouderwets bekertje limonade. Na de rust wordt het overwicht van Amstelland uiteindelijk toch uit in de score uitgedrukt. 1-1, 1-2, 2-2 (Paul K), 2-3, 2-4. Maar ach, de stemming was goed, de tegenstander gemoedelijk, de scheids vriendelijk voor iedereen, het weer was mooi. Zo houden wij het nog wel een paar jaar vol.

 

AMVJ-RODA'23 zaterdag 23 maart: 3-0.

Na een moeizame eerste helft waarin we toch wel zo'n 4 prima kansen kregen stond het nog 0-0. Tegen de rust kwam zelfs RODA dat goed georganiseerd speelde , gevaarlijk opzetten en bleken ze in de lucht voor onze goal een paar keer zeer gevaarlijk. Hun aanvallen kwamen voornamelijk over onze linkerkant, mede omdat ons middenveld te veel ruimte gaf en in het centrum te diep naar voren speelde. In de rust liet Dirk Landsaat de rap de rap en gaf aan dat de balsnelheid omhoog moest. En meer over de zijkanten aanvallen omdat het dan voor RODA veel moeilijker zou worden om hun 16 af te grendelen. Na rust een betere verdeling in het veld en Marcel speelde op links een stuk dieper waardoor RODA meer werd teruggedrongen. Ook de voorspelling dat wanneer wij een hogere balcirculatie zouden kunnen spelen  zij er konditioneel aan stuk zouden gaan, bleek te kloppen : het spel werd eenzijdig. Maar ondanks de pressie duurde het tot de 20ste minuut voor de 1ste goal viel. Marcel dook op rechts op, de bal werd op hem teruggelegd, mannetje uitkappen en ala Bergkamp een paar weken geleden scoorde hij met een magistrale stiftbal: verre hoek, net onder de lat over die kleine ( overigens zeer goede ) keeper heen. RODA wilde wel gezien hun oppeppende gedrag en vocabulaire, maar ze konden niet. AMVJ bleef rustig en scherp en in de 25e minuut was het Allard die door een opkomende Stefan juist werd aangespeeld, buitenom dreigen, binnendoor insnijden en nu even sneller de punt tegen de bal . Keeper op het verkeerde been en een Romario goal: 2-0. De wedstrijd in de knip. Nog 1 kans voor die gevaarlijke nr.10 ( Rozenboom ) en een bijna te late ingreep van Toni ( bijna penalty ). Rob was erin gekomen voor Frank die na ruim een uur stuk zat en hij maakte zijn faam  waar: op rechts op snelheid aangespeeld, ruggetje krom en vanaf de rand 16 droog, laag in de lange hoek: 3-0. Met nog 3 minuten te spelen ging ik vast naar de bestuurskamer om te bellen met De Germaan; uitslag 0-0 tegen onze concurrent SLOTERDIJK. Wat betekent dat we nu 6 punten voorsprong hebben met 2 wedstrijden te spelen; 1 punt brengt ons in de 2e klasse! Op 13 april uit tegen GeuzenMiddenmeer: daar moet het dan maar gebeuren. Wees alert, nu al aan de voorbereiding.! Kees Koedood.

 

16 maart Weer kon ik niet bij de wedstrijd zijn vanwege muzikale verplichtingen. Van horen zeggen een goede eerste helft met veel mooie kansen, maar net niet en de paal stonden een  of meer doelpunten in de weg. Na rust de terugkeer van Frank , maar ook twee grote kansen voor VVA/SPARTAAN, een keer net naast en een keer Toni, die de nul hield. Daarna Frank enigszins gelukkig de 1-0. En het verhaal van de vorige wedstrijden kan herhaald worden: de tegenstander is dan gewoon niet bij machte om het ons nog moeilijk te maken en dan is een tweede goal de nekslag. Wederom Frank en dus verdiend maar een beetje moeizaam ( zit de sleet er op? is het toch konditioneel tekort? want in het begin van het seizoen gingen ze er nogal makkelijk in; of spelen de tegenstanders om vooral niet te groot te verliezen? ) 2-0 winst. A.s. zaterdag thuis Roda'23, met hopelijk de rentree van Marcel. Pas op die ene spits ( Paul Rozenboom ). Guido weg voor een week of 3 en Michel na zaterdag ook 2 weken; dus die punten moeten binnengehaald worden! Vooral ook omdat Sloterdijk de uitwedstrijd speelt tegen De Germaan, die kans maken op de 4e plaats van de ranglijst  ( mogelijk levert die een nacompetitieplaats op....). Met pasen zijn wij vrij. Tot bij de wedstrijd iedereen.

 

9 maart 

Onderbezetting wordt AMVJ 4 fataal in race naar Europees voetbal: TABA-AMVJ 4 2-2

Even dachten wij de jaarlijkse krokusvakantie en wintersportellende doorstaan te hebben. Op twee opeenvolgende zaterdagen stonden er pardoes 13 man op de rol. Maar net nu een flinke stap omhoog gezet kon worden sloeg de pechduivel toe. Tien man uit bij TABA op zaterdagmorgen 12.00 uur. En dan de hele wedstrijd het gevoel hebben dat je kunt winnen. Maar goed, laten wij ons tot de feiten bepalen. Allereerst dank aan Martijn van het 7e, die eerst bij ons een wedstrijd heeft gespeeld en daarna spoorslags naar het 7e vertrok. Daarna dank aan A.D., die niet met name genoemd wilde worden, pas 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd kwam aangefietst, maar wel de verdediging van TABA een drukke middag bezorgde. Laten we hopen dat je racefiets het goed doet en dat het bad lekker warm was. (Tja, eigenlijk stonden we dus met 8 man van het 4e zelf, bedenk ik mij nu). Ook nog dank aan Sander en Ren'e, allebei geblesseerd en toch komen kijken. De verdediging was weer eens geheel door elkaar gehusseld en dat viel de eerste 20 minuten goed te merken. Er werd wat weifelend ingegrepen en de communicatie verliep niet al te best. Gevolg: 1-0 achter door een schlemielig stuiterballetje. Daarna was AMVJ 4 wakker geschud en nam het heft in handen. Het middenveld was beter bezet, ondanks het gebrek aan een elfde man. Uit een hoekschop werd de bal fraai door Denijs ingekopt en door A.D. nog eens voor alle zekerheid over de lijn geduwd. (1-1). Vlak voor rust alweer een doelpunt uit een hoekschop, nu door A.D. ingekopt. (1-2). Tussendoor werden nog drie opgelegde kansen gemist door onze niet nader te noemen tweede spits, die dan ook na afloop terecht verzuchtte: je hebt van die dagen! En dan de tweede helft. Eigenlijk geen kans weggegeven en toch een doelpunt tegen. (2-2). Dat lijkt mij een mooie samenvatting. Vorige week was uw verslaggever een beetje aan het mopperen op de tegenstander. Deze week geen klagen! Aardige jongens, keurige scheids (die wel erg bang was dat ook maar iemand een schrammetje zou oplopen), lekker weer, veel ballen in sloten en bomen, ouderwetse kantine met riant uitzicht op het hoofdveld. Nee, zo houden we het wel weer een seizoen vol. Misschien kunnen we bij de KNVB zelf een poule-indeling voorstellen met louter leuke tegenstanders.